Díl první - 7 kiksů webu

Ano, tento článek nastíní 7 kiksů, jakých jsme se za více než dva roky fungování webu METAL-LINE dopustili. Ačkoli se snažíme být „dokonalí“ - checht, přeci jen jsme pouze lidé. A proč tedy nepřiznat omyly v článcích, organizační chyby, špatné prognózy...

Třeba Vás to nyní - s odstupem času - pobaví, třeba naštve, a třeba utvrdí v domněnce, že máte chodit raději někam jinam. A třeba naopak: že máte chodit právě sem.


KIKS PRVNÍ – Eagleheart a „filiálka“ Metal Swampu

Prvotní kiksy webu jsou spojeny zejména s Dědkovou rodící se redaktorskou činností. Inu, každý začátek je těžký, nicméně internetové médium má naštěstí výhodu tu, že se vzniklá chyba dá operativně opravit.  

ObrazekJedním z úplně prvních Dědkových článků byla recenze CD skupiny Eagleheart Black Sun. V závěru autor původně napsal, že skupina nedávno uzavřela s českou filiálkou Metal Swampu smlouvu na vydání nového alba.

Jak známo, pojem filiálka značí pobočku, čili že smlouva byla uzavřena s českou pobočkou. Dědek  totiž v počáteční chvíli, aniž by si svou představu obtěžoval ověřit,  nabyl jakéhosi dojmu, že Metal Swamp je světoznámé hudební vydavatelství, které má v Brně svoji organizační složku.

Následné autorské „prozření“ ve smyslu tom, že Metal Swamp je brněnské vydavatelství, bylo „oslaveno“ nejen samozřejmou opravou textu, ale též několika panáky prvotřídní domácí kořalky; slovo „několika“ jest tímto upřesněno tak, že druhý den Dědek kupodivu vůbec nic nenapsal... :-)

KIKS DRUHÝ – Arakain a promo singl ke Schizofrenii

Drobná chybička se vloudila i do historie skupiny Arakain. Dědek opět spoléhal na svoji geniální paměť :-), a tak čistě z hlavy vyplodil, že druhé album s názvem Schizofrenie doprovázel singl se skladbami Hibernatus/Iluzorium, což jsou dvě písně, které nebyly zařazeny na vinylovou, čili LP podobu alba, ale vyšly pouze na CD. Ve skutečnosti se samozřejmě jedná o promo singl obsahující songy Schizofrenie/Iluzorium, čili včetně titulní skladby alba, obsažené pochopitelně i na LP.

Kterýžto pisálek byl v okamžiku tom postižen schizofrenií, o tom již prameny zákeřně nehovoří... :-)

KIKS TŘETÍ – Skupina roku 2008

„Legrace“ byla i s anketou Skupina roku. V roce 2008 jsme ji zavedli, a za tento rok, čili počátkem roku 2009, „museli“ i vyhlásit. Zvolena byla forma hlasování fans, ovšem pouze ze seznamu námi nominovaných kapel.

Konec hlasování jsme stanovili na určité datum, tuším že sobotu, kdy se původně předpokládalo, že webmaster bude doma, aby anketu zavčasu „odstřihl“.

Stanovený den, zhruba dvě hodiny před vypršením limitu, Dědek tak říkajíc pro jistotu Míťasovi volá, jako že určitě počítá s tím, že soutěž skončí a vyhlásí se výsledky.  Načež se z telefonu, za hlaholu jistě ne hospodského, ozvalo cosi jako „Ty vole, já su na poznávacím výletě mimo Brno, kdy to má končit?“ :-)

Horečně se tedy žhavily telefony, jak to udělat, co a jak a tak všelijak. Nakonec vše dopadlo výborně – fakticky jsme soutěž sice odstřihli až druhý den, ale chytře jsme si sejmuli obrazovku s výsledky v čas skončení akce, a ty byly samozřejmě v souladu se stanovenými regulemi rozhodující. Mimochodem, disciplinovanost fans neznala mezí – po vypršení limitu byl zaznamenán na stále ještě funkčním hlasovacím formuláři pouhapouhý jediný hlas!

KIKS ČTVRTÝ – Kulturní dům Tuřany

Toto je příběh špatné prognózy: Dědek si konObrazekcem roku 2008, v souvislosti s reportem Kernu z roku 1988, usmyslel jakýsi historický exkurs, totiž článek o dějinách kulturního domu v Brně-Tuřanech. Po šíleném plazení Internetem to nakonec dal všechno dohromady, a teď doufal, že si ostatní ten kulturák taky pamatují a že k tomu něco napíšou.

No, leckteří ostatní si to asi pamatují, leč do komentářů ke článku nenapsal pamětník žádný nic. Tož Dědek, jsa krapet zklamán, se sice nevěšel (tak tlustou prádelní šňůru totiž nikdo nevyrábí), nicméně články o historiích kulturních domů již z jakéhosi neznámého důvodu kupodivu nepíše. :-)

KIKS PÁTÝ – Stejšn, Cože?!

Tento kiks nebyl dosud paradoxně nikde zaznamenán, ale své o něm ví kromě Dědka hlavně rockerka Shaumal. Udál se na JerychoRocku v srpnu 2008, kde měly vystupovat mj. skupiny Stejšn a Cože?!.

Ještě nutno předeslat - Dědek, kromě toho, že je úplně blbej, je taky úplně hluchej a slepej. Na všechny svoje oči má dohromady asi třináct dioptrií, a třebaže za standardních okolností brýle korigují oční vadu na normál, u Dědka to neplatí, neb to by si musel své okule pravidelně čistit, což se mu vzhledem k tomu, že je taky úplně línej, daří tak jednou za čtvrt roku, a to je ještě úspěšná frekvence. Z čehož je jasné, že v důsledku nánosu prachu, piva a jiných ingrediencí nosí běžně brýle tak o tři dioptrie slabší, než by měl. :-)

No a ve zmíněném ročníku JerychoRocku nastala nepředvídatelná situace ta, že v důsledku hospitalizace člena kapely Cože?! se zánětem apendixu formace tato nevystoupila, a v pořadí místo ní hrál o to dřív právě Stejšn.

Dědka z jeho omylu, že jde o skupinu Cože?!, vyvedla nejprve Shaumal, následně i místní, u téhož stolu sedící posluchači. Dědek sice faux pas své, že nepoznal Mistra Urbánka, „žehlil“ značnou vzdáleností od pódia a též značnou blízkostí výčepu, nicméně Shaumal už o Dědkovi ví své. A jakmile si to přečte i Mistr Urbánek, bude myslím vymalováno též. Ať žije rock! :-)

KIKS ŠESTÝ – AC/DC

O Dědkovi je známé, že zahraniční scénu až na výjimky moc nežere; soustřeďuje se na tuzemské kapely, zejména pak ty moravské.

ObrazekVrchol jeho hudebních znalostí se odehrál na jisté nejmenované rodinné oslavě, kdy byl z kazety spuštěn jakýsi roztodivný hard/metalový výběr neidentifikovatelného původu, a těsně před skončením první skladby se Dědek přítomných otázal, co to bylo.

Odpověď, že AC/DC, dostala nejenom Dědka, ale všechny přítomné, a to i z důvodu toho, že v Austrálii měl donedávna pravého strýčka (R.I.P.). Nicméně vyjasnila se alespoň jedna situace, a sice že články o AC/DC Dědek na web Metal-line fakt psát nebude...

Jo a ještě jedna důležitá poznámka: kdybyste chtěli na Dědka vznášet on-line dotazy, tak to bohužel momentálně nejde, protože právě valí po dálnici, kde není signál – po dálnici do pekla... :-)

KIKS SEDMÝ – Dědek a fotoaparát

Dědek a fotoaparát, to je samostatná kapitola. Dědek je totiž naprostý technický antitalent, který moderní přístroje typu počítač, mobilní telefon či digitální fotoaparát zvládá pouze v rovině základních funkcí, čímž se nerozumí o moc víc, než jak inkriminovaný přístroj zapnout a vypnout.

Pokud jsou na koncertě spolu Dědek i Míťas, je to v pořádku, protože fotí Míťas a žádné nebezpečí shora naznačeného typu nehrozí. Rizika se však zvyšují, je-li Míťas na nějakém poznávacím výletě (viz výše), a fotit musí Dědek.

Poprvé byl Dědek velmi překvapen na koncertě Albandu v Brně-Ořešíně, kde mu známý sdělil, že existuje režim Noční scéna.

Absolutním vrcholem je však geneze jedné fotky z koncertu Stejšnu v brněnském klubu Bigbít, kdy Dědek vylovil přístroj z upjaté kapsy a nevšiml si, že se mu při tom podařilo otočit základní kolečko fotorežimů. Při focení se pak neustále divil, proč mu foťák háže jakési „péčko“, čili značku „P“, s tím, že na to je ještě nějaká hodinka času :-). Fotka nakonec dopadla sice velice dobře, ovšem na Kiksu Sedmém se tím nic nemění.

Metal prostě žije, a k životu holt patří i nezdary. Tak si je užijte spolu s námi!
 
Srdečně zdraví Míťas a Dědek.
 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>