Dědkovy desky: MOJE AKTUÁLNÍ QUADRA

Dědkovy desky: MOJE AKTUÁLNÍ QUADRA

Po dlouhé době jsem tady zase se svými deskami. Aktuálně poslouchám přibližně 4 platformy (že by jakási Quadra?), s nimiž Vás v následujících řádcích (a možná i mezi řádky) seznámím.

Taky mne napadlo, že místo „řádky“ napíšu „járky“, takže by to znělo: …„s nimiž Vás v následujících járcích (a možná i mezi járky) seznámím“, leč pro onu zjevnou oplzlost jsem od této lascívnosti upustil. Jsem prostě upustil. 

Nová SEPULTURA vyšla už před koronavirovou krizí, leč do brněnského Multilandu se CD dostalo až v magické datum 20. 10. (zasvěcení vědí), kdy bylo zrovna zavřeno. Tak jsem si ji koupil až teď, ovšem vítěznej vejbuch to byl jako v únoru J. Parádní megamrda, totální eskalátor – no však ta prostřední fotka v bookletu je nápad jako hrom, totální fotografický mňam!

Staří DEATH s milovaným Chuckem jsou nesmrtelní. Kdekdo miluje Scream Bloody Gore, kdekdo miluje Leprosy, kdekdo miluje Spiritual Healing, kdekdo miluje Human, kdekdo miluje Symbolic a kdekdo miluje The Sound Of Perseverance, kdekdo a já miluju pátou tvář smrti (jak to bylo kdysi nazváno v Rock & Popu), miluju Individual Thought Patterns. A proto když jsem zřel tento 2CD vjem nedávno v Multilandu, navíc s bonusem v podobě živáku z Berlína, bylo mi jasný, že moje peněženka bude zase o nějaký ten těžký kov lehčí. A je to doma, je to doma, je to doma!

Po osmi letech vyšlo nový TURBO (tedy rozuměno ono české, nikolivěk polské) s názvem Noční dravci. Vydařená rocková deska. Prostírání od poprockových balad až po hard rockové zuření, smysluplné texty Vláďa Kočandrle z někdejšího OK Bandu + legendární jméno Láďa Vostárek. Doporučuju všem, ať už v noci nebo ve dne, a ať už jste nebo nejste dravci. Nebo draci? Tož zapněte svý turbomotorický ušiska a šlápni na pedál! Turbo na piedestal!

No a na závěr můj největší objev letošního roku, byť trochu pozdě, ale jak praví klasik, lepší pozdě nežli později. Písničky písničkáře JIŘÍHO SMRŽE jsou mou největší hudební laskonkou, geniální hudba, geniální texty, slovní obraty a hříčky, kterak je mám rád: Marnosti, ustup / Osipe Emiljeviči / Ztrácím tě, Margaret / Otče noci / Rozběhni ji, Franku, tato s Robertem Křesťanem… Můžete poslechnout a nemusíte – já musím. Karel Kryl žije? Posuďte sami.

Mějte se krásně, mějte se zdravě, mějte se fajn. Tady Dědek.

       

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>