David Hradílek sestavil novou metalovou kapelu. Dokončuje s ní sólové album a chystá se na festivaly

David Hradílek sestavil novou metalovou kapelu. Dokončuje s ní sólové album a chystá se na festivaly

Hrál v kapelách Törr, Vidock či Innersphere, píše hororové knihy a nyní se chystá otevřít novou kapitolu své umělecké kariéry. Baskytarista a skladatel David Hradílek dokončuje sólové album s názvem My Sweet Mortuary a plánuje koncerty, na nichž pod hlavičkou kapely David Hradílek Band své aktuální koncepční dílo představí.

Na desce zkušený baskytarista zhudebnil každou kapitolu své stejnojmenné hororové knihy, jež je napsána v angličtině, tudíž bude určena především pro zahraniční trh. „Vzniklo ucelené koncepční dílo ve stylu horror heavy/black/doom metalu, u kterého jsem počítal i s koncertním provedením. Bohužel se záhy ukázalo, že je nesmírně náročné najít pro takový projekt hudebníky. Společně s bubeníkem Bálisem (Wyrm, Kraake a další) jsme se rozhodli pro experiment, a to hrát pouze ve dvou, tedy technická bezpražcová basa a bicí. Takhle jsme nějaký čas fungovali,“ uvádí David Hradílek.

Ve studiu pak duo doplnila trojice hostů – zpěvák Jan Seibt (Depeche Mode Revival) a kytaristé Tomáš Eisler (Vidock) a Jan Štok (Steelfaith). Bylo však nutné konečně doplnit stálou koncertní sestavu, což se letos podařilo, takže kapela konečně může naplno zaútočit na koncertní pódia. „Přivítali jsme v našich řadách zpěváka Radka Bartoše a kytaristu Martina Ježka. Hned jsme se pustili do práce, ostatně v této chvíli už máme nasmlouváno šest festivalů,“ říká David a dodává, že co se týká desky, tak ta je nyní ve fázi před mixem a masteringem. „Pak se pustíme do hledání vydavatele CD i knihy. Také chystáme merch, který bychom rádi měli už na koncerty.“

Bonusovou záležitostí k albu My Sweet Mortuary je speciální singl Isabelle Bryce, do níž byl jako host pozván pražský virtuózní dark violoncellista Algaes.

Kromě My Sweet Mortuary pracuje David Hradílek na dalších projektech, které postupně představí fanouškům. Prioritou je každopádně David Hradílek Band a zmíněné album. Kde všude si budete moci jeho živé provedení užít, naleznete na webu www.davidhradilek.com.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>