DANA FITZ & GO S JÍZDOU SPANILOU!

DANA FITZ & GO S JÍZDOU SPANILOU!

Příjemným brněnským zjevením je zpěvačka DANA FITZ a její kapela GO. Původní autorská tvorba s českými texty musí vždycky potěšit, a když je navíc podpořena příjemně zabarveným hlasem krásné ženy a bohatými zkušenostmi doprovodných muzikantů, můžete jít (angl. GO :-) klidně třeba Bez bot ulicí, anebo můžete jít … do brněnského hudebního klubu Rusty Nail, kde Dana jeden minulý pátek zpívala.  

Jejda, to musí být krásné, když si takhle Dana jednou vyjde bez bot ulicí, jak zpívá ve stejnojmenné písničce (někteří víte, že Dědek je milovníkem bosých ženských nohou, které ostatně nechybí ani v naší fotogalerii – tož „zvrhlíci“, mrkněte). 

Mimochodem, anebo spíše hlavním chodem (či vchodem), ti její „doprovodní muzikanti“, jak jsem je škaredě pojmenoval, nejsou žádní „Nehodní synové“, ale naopak synové hodní lásky a úcty, resp. skutečné hudební osobnosti. Za všechny budu jmenovat kytaristu Michala Pospíšila, jenž si nechá říkat Mike Poss a jehož image se dle mého subjektivního soudu začíná čím dál více přibližovat slavnému Robertu Plantovi, anebo basáka Hynka Maňáka (známého kupříkladu z formace Tom Jegr Gang), který si pro změnu nechá říkat Maniac (že by to byl taky „zvrhlík“ :-)?

Hraje se roz(to)milý akusticko-elektrický rock (skupina sama tomu říká „akustické písničky s příměsí elektronek“), hodný a vhodný přesně do takového intimního klubu, jako je Rusty Nail na Veveří, naproti mile zelenkavé botanické zahradě. Navíc díky tomu, že se zpívá česky, nepotřebujete s sebou tahat žádné slovníky, translatory, tlumočníky a já nevím co ještě, protože rozumíte prostě doslova hezky česky, a nemusíte tím pádem ani vykřikovat ono slavné „polívkovské“ „Neumí čésky, neumí čésky!“

Kterak známo, Dana Fitz & GO v poslední době rozvlnili brněnskou hudební scénu mimo jiné dvěma duety: s Jardou Albertem Kronkem se jedná o song Země ve mně, a s Luďkem Savanou Urbánkem jde o kompozici Bohem (nebo Bohem políbený Bohém?). Zmíněné dva pány na fotkách sice nenajdete, ale v případě zájmu si je můžete pustit na YouTube – třebaže je jim dohromady více než 120 let (sic!), vypadají pořád výborně. A aby se tyhle brněnský ikony nehádaly, který ten klip sem dáme, tak sem nedáme nic! (Však vy si ty lumpačiska kdyžtak sami najdete.)  

Kterak zpětně zvěstovaly hlasy přítomných, krom zajímavé vlastní tvorby dokáže kapela GO rozpálit i slušně pochodující „cover jam“, takže na závěr zněly – jak by řekl Vlasta Redl – pecky téměř všecky, prostě taková slušná, vroucně míněná oldies party.   

Inu, dobře se měli, co v pátek, ještě v červenci, navštívili Rezavý hřebík. Prý to byla fakt Spanilá jízda.

 

Text Dědek, fotky Věrka - moc děkujeme!

danafitzgo.cz

 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>