Brno zná Europe! aneb You can, my Kern!

Brno zná Europe! aneb You can, my Kern!

Tak já nevím, komu mám dřív děkovat, jestli Lásce Shaumal či redaktorovi Nikolasi Kroftovi, nebo těm vysmátým klukům z Kernu, kteří to tehdá natočili...nebo hlavně Mistru Jaroslavu Albertu Kronkovi, jehož hlas, jehož Hlas, Bože to je Hlas!

Pamatuju se, že krátce po vydání památného CD Kern Live 2004 napsal jistý Američan na ofiko web kapely cosi ve smyslu My God, that’s Voice!!! Je to tak, je to hlas, jaký se nebude opakovat možná sto a určitě tisíc let.

Děcka, teďka nebudu kecat – roky zpátky se mi zdají opakovaně sny, že v hudebních bazarech, kam skutečně pravidelně chodím, listuju v nevydaných singlech Kernu s názvama písniček, který absolutně neznám, a vždycky se probouzím děsně zpocenej, že to nemám...tak teď se to stalo.

Bez ohledu na „českou“ angličtinu, všechny songy jsou super, ovšem Miss Car...to je totální mráz po zádech, ten úplně změněněj refrén (čímž nechci říct, že ten českej by byl špatnej, naopak), z toho dělá megahit. Jůůůůůůů! Anebo v refrénu Ty můžeš – „Dů ven blejt“... Správně je tam You Can Play...

Anglická verze této placky dokazuje, že kdyby se Kern nenarodil v Brně, ale třeba v Americe, je z něj dneska megakapela vydělávající miliony á la Bon Jovi, protože ty pecky prostě zní jak Brno! J Anebo třeba jak Europe? ;-)

Deska „...od narození“ se dočkala mnoha poct: Stanula na hraně Zlaté desky (97 000 prodaných kusů), Československá televize (studio Bratislava) k ní natočila hodinový pořad, který se opakovaně vysílal v Čs. televizi, vyšel na dobové videokazetě VHS a část z něj je k dispozici na DVD Kern Klipologie, skladba „A zítra zase“ získala za 3 vítězství třetí Zlatý Triangel (po Blízko nás a Explozi), a aby toho nebylo málo, jeden nejmenovaný člen skupiny při rozhovoru v Křižanovicích ani nevěděl, jak se Game’s Over česky jmenuje.

Roky utíkají, roky umírají, a spousty kapel už se proto nikdy v původní sestavě nesejdou, například Citron, Tublatanka nebo Titanic.

Proto při vší úctě k současnému Kernu, vyzývám všechny starý Kerňáky,

všechny Vás,

pane Jaroslave Alberte Kronku,
pane Libore Tygře Machato,
pane Slávku Perry Karásku,

a Vás,

pánové bratři Vodičkové, Tony a Karlosi,

ještě jednou a dvakrát a „Stokrát za život“ se sejděte, pro nás, pro fanoušky v tom nejrockovějším jménu KERN.

PROSÍM A DĚKUJI.

Understanding, understanding... You Can, My Brother.

Playlist (Total time 44:26)

START: Queen Of The Night (Dál a dál)
03:38 Give It The Life (Oživ tu tvář)
07:05 Last Goodbye (Absolutní sólo)
11:40 We’re Here (A zítra zase)
15:05 Lost Paradise (Bitva v Černé Hoře)
18:55 Heart Is Not Healin’ (Už vím)
22:14 Game’s Over (Kdo s koho)
26:13 Miss Car (Miss aut)
29:48 Hlas (Voice)
33:25 Understanding (Všeho s mírou)
36:59 You Can (Ty můžeš)
40:37 Hundred Times (Stokrát za život)

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>