BRNĚNSKÝ METALOVÝ ROK 2050

BRNĚNSKÝ METALOVÝ ROK 2050

Na našem webu jsme už měli celou řadu platforem, jež pro heavy metalové periodikum nejsou zcela typické, například metalové kvízy či metalové komixy. Co jsme tady ovšem ještě nikdy neměli, je žánr sci-fi. A my ho teď přetavíme do podoby, jak by vypadal brněnský metalový rok v roce 2050, tj. zhruba za čtvrt století. Pokud Vás zajímá totální bláznivina a pokud na to máte žaludek, protože to není pro úplně nejslabší povahy, pak čtěte dál. Pro ty slabší platí heslo – pusťte si „jenom“ muziku.  

(Nejen) brněnský metalový rok 2050

  • Slávek Karásek již takřka čtvrt století důkladně a precizně připravuje novou řadovou desku skupiny Kern, jejímž vrcholem bude duet Slávka s Karlosem Vodičkou s názvem „Já su taky na houby“.
  • Víťa Franěk nastoupil coby důchodce do funkce správce Kapucínské hrobky v Brně, kde pravidelně každý den velmi důsledně mumifikuje a balzámuje zpěváka Jaroslava Alberta Kronka. Posléze jeho umístění sem vedle obyčejných kostlivců se návštěvnost hrobky zvýšila o cca 150 %, takže správa Kapucínské hrobky vyvěsila heslo „Není větší síly“, které v době atletické tretry zaměňuje za slogan „Sprinter“, jehož v kobce vrtící se JAK věrohodně připomíná.
  • V hale Rondo, která se jmenuje pokaždé jinak a v roce 2050 nese název Muslim Arena, vystoupila skupina, která se dříve jmenovala Europe, a nyní se zove příznačně The Final Countdown. Za bicími předkapely Kern seděl Karlos Vodička, který bubnoval místo paliček stehenními kostmi zapůjčenými od Jardy Kronky z Kapucínské hrobky.  Ten se pro tu chvíli, kdy měla Kapucínská hrobka zavírací den, spokojil se stehny odlišných pohlaví.
  • Zpěvák skupiny Titanic Zdeněk Černý vstal nečekaně z mrtvých, zhruba tři hoďky zasvěceně pokecal s Ježíšem a Ábelem, a posléze představil úplně novou skladbu s názvem Kain (Arakain přítomen nebyl, protože na hlavní dálnici D666 byla zácpa způsobená havárií sjezdu satanášů vedených BigBossovým pravnukem). 
  • Kultovní brněnský festival Metalové Vánoce oslavil svůj tisící výroční ročník. Změna (leto)počtu byla způsobena přívalem čerstvé pracovní síly, jejichž arabských členů je nespočet. Vystoupily skupiny Allahu Metal, Allahu Akbarista, S.A.E. (Spojené Arabské Emiráty), Blackmetalový Sulejmán, Ropa a Šejk, a nutno podotknout, že pyroefekty byly tentokrát pořadatelům poskytnuty zcela zdarma.  
  • Slavný zpěvák Ladislav Křížek vydává u nakladatelství Gerontophon a.s. novou sólovou desku s názvem Starej chlapec.
  • Michael Schumacher a Libor Machata si vleže společně připili na nový rok 2051.
  • Mezi arachnofobiky způsobila totální poprask reedice CD Kreysonu Křižáci.
  • Principál tuzemského black metalu Vlasta Henych se konečně po letitém naléhání přátel v čele s Otou Herešem rozhodl, že si v krematoriu nechá zahrát skladbu Předčasný pohřeb.   
  • Karel Gott si zase koupil nový oblek a v rámci Tour Vzpomínky na minulost 2050 zazpíval píseň Poutník životem; zejména „spirála času“ mu však evidentně činila jisté kontextuální obtíže. 

(Tady Dědek. Pokračování přístě?)

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>