BRNĚNSKÁ SHOW „DIOZZY“!!!

BRNĚNSKÁ SHOW „DIOZZY“!!!

Vážení přátelé, jelikož do reportu z Metra, kde slavili svoje narozeniny Petr Dio Pospíšil a Vladislav Ozzy Čapka (sobota 16. 4. 2022), se nám úplně všechny zážitky nevešly, napsali jsme pro Vás ještě druhý díl. Nebojte, 17 zastavení jara to nebude, ale nadstavbový druhý díl si snad přeci jen můžeme dovolit. Aneb co se do Metra nevešlo – NECENZUROVÁNO! 

V sobotu 16. dubna 2022 šlo všechno jako po metalovým drátku. Nejlepší bylo již samotné „ántré“. Před vstupem do Metro Music Baru jsme se sešli během chvilky asi tři, načež já jsem se jal zaklepat. Nic. Tož čekáme, čekáme, až někoho napadne zkusit ty dveře otevřít. No samozřejmě – je otevřeno, a sekuriťáci jsou až pod schodama důle. Ehm, aspoň můžem říct, že jsme se nikam necpali, ha ha.

A stejně tak se nikam necpe ani Vladislav Ozzy Čapka, což je druhý oslavenec vedle fotografa Peti Dio Pospíšila. Skromní lidé si však o to víc zaslouží, aby se o nich psalo.

Ozzyho znám víc než desetiletí, a určitě jednu z prvních vzpomínek na něj mám spojenou s kultovním vystoupením tria TNC v Zastávce u Brna v roce 2009. Pokud se totiž pamatuju správně, tak tam pak v závěru ještě s dalšíma borcama naběhl s nafukovacíma kajtrama a rozhejbal to, až se chvěla zem. A to už je víc než dekádu, uf!

Jináč Ozzyho máte samozřejmě spojenýho s Titanikem, s Brnem, s Metalovýma Vánocema v Semálu a tak všelijak - on je jeden z těch, co maj zásluhu na historickém návratu parníku jménem TITANIC do brněnských metalových vod. On se nijak nezviditelňuje, nemá to zapotřebí, on si oddělá svoje a je. Ale všude je vidět: cokoliv je po organizační stránce zapotřebí, tam je Ozzy. Inu, i pořádnej chlap může být děvče pro všechno :-).

Však ho taky najdete mnohokrát „zpísemněnýho“ – ano, Ozzy už je v análech; přinejmenších těch Titanikovských. Stačí totiž otevřít pár bookletů novodobých CD jménem Titanic a co říct milé dámy jiného, než že „máte ho tam“!

Viz kupříkladu děkovačka v posledním CD Titanic ON anebo společná fotka uprostřed bookletu Soumrak Titánů Živě, kde jsou jak Peťa Dio, ta Vláďa Ozzy uprostřed, přímo nad obrazem Milana Hanáka. Tož se tam takhle chlapci sešli.

Koneckonců, jednou se tam sejdem všichni. A aj baby :-).

Tady Dědek.

P.S.: Jo a pozor, pod oknem s muzikou je jedna spešl básnička, tak si ji nenechte ujít, protože básniček dneska není nikdy dost! Jmenuje se „DIOZZY“…

 

 

SHOW JMÉNEM „DIOZZY“

 

Hola hola, Metro volá

Muzikou odkudsi zdola

Holky, hoši - voilá

Dole zurčí oslava

 

Děcka, nedělám si „kozzy“

Slaví Dio, slaví Ozzy

Ověnčeni všemi věnci

To jsou naši oslavenci!

 

To jsou bratři jaxe patří

Pro metal fachají za tři!

Všichni tleskajʼ: „Paráda!“

Oni jsou ta brigáda…!

 

R. :         BRI - GÁ- DA metalový práce

PA – RÁ – DA každý velký štace

Jó holky, nedělám si kozy

Jeden to je Dio - a ten druhej Ozzy!

 

Interm.:               Předurčeni dávnou sudbou

Všude s dobrou tvrdou hudbou

V srdcích svých vyrytý šém:

Hrdý erb s good metalem!

 

R. :         BRI - GÁ- DA metalový práce

PA – RÁ – DA každý velký štace

Jó holky, nedělám si kozy

Jeden to je Dio - a ten druhej Ozzy!

 

Někdo čumí na kapely

Někdo zase na kozy

Tanec, zpěv, holt koncert skvělý

Tohle je show „DIOZZY“! 

 

R. II:       BRI - GÁ- DA metalový práce

PA – RÁ – DA každý velký štace

Jó holky, já to pořád tvrdím:

Dech vám vyrazí / hoši vždycky s tvrdým!

 

Prvotní článek:  

https://www.metal-line.cz/articles/sto-roku-dia-aneb-jak-karneval-z-ria-2451

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>