Balada bílýho hada

Balada bílýho hada

Kouzelník David Copperfield Coverdale

Tedy ne že bych tu krásnou „hudební putyku U Bílýho Hada“ neznal: mám doma slavnou LP desku WHITESNAKE 1987, kterou jsem koupil v kterýmsi brněnským bazaru, ve výborném stavu za směšných 50 Kč, zatímco dneska je k mání třeba v Bontonlandu za cca sedm stovek. 

Ta mne před lety až tak nějak nezaujala, ani nevím proč. Možná jsem byl příliš mladej na tak zralou muziku, těžko říct. Jenomže jak jsou teďka v Bontonlandu ty úžasný výprodeje, tož som tam natrefil za 229 Kč na sice deset járů (nikolivěk Járů Kronků) starý, leč úžasný 3CD výběr 30TH ANNIVERSARY COLLECTION – aneb 3 kapsy na 3 kotouče a jedna na takřka 50-stránkový booklet, no to už snad není ani booklet, to je kniha, chilli regulary book!

Metalový Bože, tam snad není jediná slabá píseň, a to jich tam je přes padesát! Geniální aglomerace i konglomerace heavy metalu, hard rocku i bluesu, s neméně geniálním zpěvem božského kouzelníka Davida. Davida Coverdalea. Bohužel měli týhle nádhery jenom jeden kousek, nicméně v BL lze kterékoli jejich dostupné CD objednat a bez jakékoliv přirážky si jej v prodejně pak můžete vyzvednout. 

Za jednu z nejlepších skladeb osobně považuji fakt šlágr nad šlágry Would I Lie To You (radši nebudu ani překládat), k němuž video najdete pod tímto článkem. Jenomže to bych Vám lhal, kdybych tvrdil, že to je jediný hit na kompilaci. Co takhle třeba Guilty Of Love, Walking In The Shadow Of The Blues, Lonely Days, Lonely Nights, Soldier Of Fortune (dost deep song aneb cover of Coverdale, v zemích koruny české proslavený Jirkou Schlingerem a Zdeňkem Svěrákem jakožto Šípková Růženka), ale nemůžu fakt vyjmenovat celou padesátku, to bychom tady byli Till The Day I Die... 

Nechte se uštknout, anebo dlouze škrtit tímhletím bílým hadem, klidně po celé osamělé dny i noci, nebudete litovat. Možná se pak in Judgement Day (v Soudný Den) dozvíte, že jste krásná Victim Of Love - krásná oběť lásky. 
Lásky jménem WHITESNAKE.

Tady Dědek.

Mimochodem, chcete slyšet perličku? Víte, že Whitesnake nemají svůj profil v Encyclopaedii Metallum?!? Mistra DC zmiňuje pouze u DP...  

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>