4.12.2010 - Despect, REGON a jeho hosté, bezKOFEINu - Zbýšov u Brna

REPORT : REGON

Report / Despect, REGON a jeho hosté, bezKOFEINu / Zbýšov u Brna / sobota 4. prosince 2010

Bohužel jsem na tuhle akci dorazila se zpožděním, takže jsem slyšela od první kapely jen posledních pár převzatých skladeb. Jednalo se o "novou" kapelu DESPECT kde mě okamžitě při vstupu do sálu mile překvapil zpěvák Tomáš Janeček. Měla jsem pocit, že ať zazpívá co zazpívá, tak mu to věřím. Kapela je složena z kluků z Oslavan a Ivančic a vystoupila ve složení - zpěv Tomáš "Janis"Janeček (bezKOFEINu), bicí Radek Brázda, basová kytara Marek Wilman, sólová kytara Ondřej Kružík. Pokud někdo uvidíte plakát s názvem této kapely, určitě se zastavte, nebudete zklamaní.

Po vystoupení Despectu se začal na pódiu připravovat REGON. Myslím, že všechny přítomné zaskočily na pódiu nové tváře, takže se s napětím očekávalo, co to vlastně uvidíme a uslyšíme a jaké bude obsazení kapely pro toto vystoupení. Regon to rozjel kolem 22 hodiny a okamžitě při první písničce Hazard, vyběhli pod pódium skalní fanoušci a vydrželi i na další - Uznání a Nalej. Tady už si zahrál na sólovou kytaru (podle komentáře Jirky Štěpánka) jeho kamarád z Olomouce Tomáš Pavlusek. Drobný, hubený kluk, který jistě všechny v sále překvapil nejen img_1417.jpgtím, že je mu teprve třináct let, ale hlavně hrou na kytaru, takže sklidil právem velký aplaus. Následovalo Půlnoční ráno, Věci, Zahradníkův rock, Jabko a moje z nejoblíbenějších - Zvedni kotvu Ofélie a Oděná růže. To už nastupoval další host, tentokrát hráč na klávesy Jirka Káfoněk (bezKOFEINu) a skladby Smiř se s tím a Stopy dotyků.

Pro mě největší bombou večera bylo zakončení první půlky vystoupení Regonu - třináctiletý Tomáš Pavlusek a Jirka Štěpánek zahráli ve dvou Wish you were here od skupiny Pink Floyd. Tomáš se líbí čím dál víc a sklízí další zasloužený potlesk !!

Následuje výměna bubeníků. Za bicí si sedl Pavel Kubát (Thief, Root), který vystřídal Pavla Štěpánka. Ten nastupuje s mikrofonem, což si myslím, že je dobře, protože pokud zpíval Honza Kotas, tak ho nebylo chvílemi vůbec slyšet. Alespoň na levé straně od zvukařů. Bratři Štěpánkové rozjíždí větší show a v publiku to správně vře. Pokračuje se skladbami Yes all right, Cena mládí, Harry showman, Tvůj krám, Smrt rock'n'rollového maniaka, Prašivej pes, Láska jako trám, Tekutá krása a Jirka nenápadně naznačuje, co příjde. Vybízí fanoušky, aby se připravili na poslední písničku, kterou je samozřejmě Ruská lidová. To už nesedí snad nikdo a z jednoho koutu v sále vybíhá skupinka s rudou vlajkou nad hlavou. Pravda je, že v nejlepším se má přestat, takže v "rozlučkovém" blues jsou představeni všichni, kteří se objevili toho večera na pódiu - Zpěv a sólová kytara - Jirka Štěpánek, bicí a zpěv - Pavel Štěpánek, sólová kytara - Robi Křupka, basová kytara a zpěv - Honza Kotas, bicí Pavel Kubát a jako hosté - klávesy Jirka Káfoněk, sólová kytara Tomáš Pavlusek. Chtěla bych touto cestou poděkovat všem z kapely Regon za to, že dali příležitost Tomáši Pavluskovi. Byl pro jejich vystoupení příjemným oživením a já věřím, že o něm ještě v souvislosti s muzikou uslyšíme.

Celá sobotní akce vystoupením Regonu však neskončila. Připravovat se začala kapela bezKOFEINu. Bohužel jsem vystoupení neviděla, což mě mrzí už kvůli zpěvákovi Tomáši Janečkovi, ale vzhledem k tomu, že v našich končinách se nejedná o kapelu neznámou, tak si myslím, že si svoje fanoušky mezi zúčastněnými určitě našla. Přikládám alespoň odkaz na jejich webovky.

Díky všem organizátorům této akce - vydařila se. Snad se nás příště sejde trochu víc :-)

Pro Dědka, Mítase a jejich web Milka

 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>