3 OTÁZKY PRO … MIRKA HORŇÁKA aneb  „UŽÍVEJ, CO TO JDE!“

3 OTÁZKY PRO … MIRKA HORŇÁKA aneb „UŽÍVEJ, CO TO JDE!“

Když jsem v prosinci 2021 dělal pro náš web rozhovor s lídrem jednoho „nejmenovaného“ rockového tělesa, na otázku „ALBAND. Uspokojuje Tě? Pořád dobrý?“ mi Jaroslav Albert Kronek odpověděl: „Ano. Víc neprozradím.“

Už tehdy se ale po Brně šuškalo cosi o „vysokém napětí“ mezi jím a kytaristou Mirkem Horňákem. Informační předzvěstí mohl být již v roce 2019 Kronkův projekt Hrubin, kde právě Horňák jako jediný z Albandu chyběl, ale to už je dneska jedno.

Dneska je totiž jedno už jistý – kytarista a skladatel MIREK HORŇÁK píše další kapitolu nejen svoji, ale též dějin tuzemského rocku, neboť z ALBANDU odchází. Při kteréžto „smutnoslavnostní“ příležitosti (člověk by málem napsal „Svátek Pátků“ ;-) nám v rámci platformy „3 OTÁZKY PRO…“ zodpověděl – no to byste neuhodli, že 3 otázky, které jsme mu ušili tak říkajíc „na Míru“, a v rámci odpovědí na ně nejenže všechny šuškandy uvádí „na pravou Míru“, ale také se třeba dozvíme, kolik gólů dal v jednom zápase a „kolik tref do černého“ ještě chystá se svou kapelou MYLIONS.

Krátký, leč důležitý rozhovor s „Myliónovým“ chlapem MIRKEM HORŇÁKEM je tady …START jak BRNO!!!      

 

Ahoj, Mirku.

Již je jasné, že jsi odešel z tělesa ALBAND a odehraješ pouze smluvní závazky. Neušetřím Tě - proč jsi z ALBANDU odešel?

Nečekej žádnou senzaci. Na to je jednoduchá odpověď. Zjistil jsem, že už Albandu nemám co nabídnout, tak jsem „podal výpověď“. Ne nadarmo je na stránkách Albandu napsáno „Volné sdružení muzikantů“, tzn. že do něj můžeš vstoupit, nebo odejít. A děje se to v kapelách běžně. Ale když budou kluci potřebovat, rád vypomůžu.

Tož ALBAND je tudíž minulost. A co budoucnost? "Jenom" MYLIONS? Nebo chystáš i nějaké případné vedlejší projekty?

Momentálně jenom Mylions, mám nachystáno na druhé CD, které jsme malinko přiostřili. Ještě dolaďujeme jednotlivé songy, a pokud to půjde dobře, tak bychom mohli letos vydat II Mylion.

Bez ohledu na to, co ještě bude: Kdybys měl ve svém životě zavzpomínat, co bys dal na svoji pomyslnou životní "bednu"? Svých pět gólů za brněnskej START v jednom zápase, který skončil tuším 9:1, skok do dálky či co všechno jsi provozoval, svoji nádhernou MÚZU, dále TITANIC, KERN, ALBAND, MYLIONS...? Anebo ještě jinak: Kdy ses v životě cítil opravdu jako vítěz?

Myslím, že cítit se jako vítěz dost dobře nejde. I když znám spoustu lidí, kteří se jako vítězové tváří. Mám toho za sebou hodně, ale je pořád co dohánět. Kolikrát jsem si myslel, že to, co jsem udělal, je to to pravý, ale záhy zjistíš, že to jde i líp, a to jak v muzice, tak v životě. Času je většinou na všechno málo a došlo mi, že je dobrý i zvolnit a užívat si. Jednu naši novou pecku takhle otextoval Libor Machata - „Carpe diem - UŽÍVEJ DNE“ a já přidám, „Užívej, co to jde“. A to mně se užívá, když mám po boku Múzu.

Koukám, že jsi zmínil moje dávné sportovní aktivity. Ve sportu se mi dařilo, gólů jsem dával hodně, ale fotbal jsem hrál „pouze za Start Brno“. To třeba Libor byl jiná klasa, ten hrál za Zbrojovku a prý se mu říkalo „Brněnský tank“, protože před sebou kosil hráče (možná i spoluhráče?). Možná je to ale fáma a bude to jen hodnej Tygr. Doufám, že se s fanoušky, a nejen s nimi, uvidím na některém z našich koncertů. A jak už jsem zmínil: Užívejte si dne, a ne jenom dne. Jste na světě jednou, tak ať to stojí za to!

Mirku, jménem našeho webu Metal-line Ti moc za Tvoje odpovědi děkuje Dědek.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>