3 OTÁZKY PRO … DIFRENT!

3 OTÁZKY PRO … DIFRENT!

Mám tyhle kluky moc rád, září nejen hudebně, neb i v rozhovoru jsou skromní jako vždy – chilli žádnej buran z Jevíčka. Prostě česky zpívající, tvrdě rocková kapela z Jevíčka, nesoucí jméno DIFRENT. A proč zrovna Difrent? I to se můžete dozvědět v naší rubrice "3 OTÁZKY PRO…“ Mimochodem, v interview zazní rovněž další zajímavá slova, jako třeba Loretta, Pain of Salvation, The Cure anebo The Fog čili Mlha. A na závěr co jiného než mrazivý klip. 

Může se Vám to líbit a nemusí, ale já bych v tomto případě navrhoval, že může.

Jsou tady 3 OTÁZKY PRO … DIFRENT!

1)  Chlapci, já jsem Vás poprvé naživo slyšel v říjnu 2021 v brněnském hudebním klubu Rusty Nail, za účasti Loretty. Kdo za to tehdy mohl víc – Loretta nebo Rusty Nail? A byl to Váš první brněnský koncert? Mimochodem, náš report z tohoto vystoupení má ke dnešku cca skoro 700 zobrazení. To je na tenhle žánr slušný, ne?

V první řadě bychom chtěli poděkovat za pozvání do Vaší rubriky "3 OTÁZKY PRO...". A teď už k první otázce. Tehdy jsme hledali možnosti kde vystoupit a jeden z našich e-mailů padl do klubu Rusty Nail v Brně. Po nějakém čase přišla odpověď a byla nám nabídnuta role předkapely pro skupinu Loretta, kterou jsme bez váhání přijali, protože to měl být náš první koncert v Brně a navíc se skupinou větší popularity. Takže největší podíl na tom měl samotný klub Rusty Nail. Ano, čísla jsou pěkná, stejně jako celý report a jsme rádi, že jsme se mohli podílet, i když větší zásluhu má skupina Loretta.

2) Musím se zeptat na Vaši inspiraci, protože mi to není úplně jasné, i když u mne převažuje pocit, že jste především sví vlastní. Nicméně ve Vašich slokách slyším odlesky třeba Pain of Salvation, The Cure, tož mi prosím povězte, jak to vlastně je.

Naši muziku děláme hlavně instinktivně, ač je možné, že se v ní mohou objevit různé prvky již zmiňovaných kapel. Jinak nás inspirují kapely i z jiného odvětví než je metal a rock, ať už nové nebo klasické.

3) V současnosti natáčíte svoji debutovou desku, která se bude jmenovat MLHA (naštěstí ne mozková). MLHA, to je podle mne naprosto geniální název, dokonale vystihující psychedelickou atmosféru Vaší tvrdé muziky. Co prosím říkáte na filmový šlágr jménem The Fog? A jak se vyvíjí právě Vaše Mlha, kdy konečně padne (vlastně povstane)?

Ano, po dlouhém přemýšlení jsme se rozhodli, že si vytvoříme desku, a to kompletně vlastními silami. Instrumentální stránku desky jsme nahráli kompletně sami ve zkušebně, o mix jsme se taktéž postarali v domácích podmínkách, zpěv jsme svěřili do rukou našeho kamaráda, který v Jevíčku provozuje domácí nahrávací studio, SAJGON RECORDS. Jediná věc, co není v našich silách, je finální master, který obstaral Tomáš Gallischek (GLHF STUDIO), kterého tímto zdravíme a moc děkujeme. Potom samozřejmě nastala otázka, jak album pojmenovat. Nakonec vyhrál název MLHA, který nejvíce vystihuje obsah naší desky.

Děkujeme, že se název alba líbí. Název MLHA vymyslel náš kytarista, když seděl v restauračním zařízení a už měl taky značnou mlhu :D, ne sranda, i když trochu pravdy na tom je.

Film The Fog viděl pouze náš bubeník a myslí si, že na svoji dobu se jedná o docela podařený mysteriozní kousek.

Naše MLHA by měla padnout někdy koncem dubna, nebo začátkem května.

BONUS: A ještě se zeptám ohledně názvu: Je to fakt ta genialita na druhou, že jste se rozhodli název skupiny, jí samotné již tak výrazně odlišné, též odlišit fonetickým tvarem anglického výrazu DIFFERENT, potažmo tedy DIFRENT. Dali jste tím pádem odlišnost na druhou?

Z několika názvů, co se zrodily v našich hlavách, jsme se rozhodli právě pro tento, jelikož se nám zdálo, že je nejvýstižnější pro naši tvorbu a zároveň jsme si mysleli, že bude dobře zapamatovatelný, ačkoliv se nyní přesvědčujeme, že to není úplně pravda a kdekomu se podaří název přetvořit k obrazu svému.

---------

Tož pevně věřím, že kapela nebude ve studiu „pod obraz“, a pomyslný „Obraz Doriana Graye“ se obrazotvorně obtiskne do krásného šedého („Grey“) obrázku jménem MLHA. Moc se těšíme.

Za rozhovor děkuje skupině DIFRENT brněnský metalový web METAL-LINE a jeho redaktor Dědek.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>