23.02. 2018 - Stejšn - Brno, klub M13

23.02. 2018 - Stejšn - Brno, klub M13

BEZ...TANGA... NAVOSTRO...? 

...NO JAK JINAK, KDYŽ JSOU STEJŠNI PĚKNÍ ŠULINI!

Report / Stejšn, Tango / pátek 23. února 2018, po 20. hodině / Brno, klub M13

MOTTO: 

Mám tě rád. Nejsou vždycky v životě nejlepší zážitky, ale u Tebe pravidelně pošlu do prdele to špatný a já střevo zůstanu sám dobrým. Díky.

Dědek 

To napiš brácho do reportu...je to totiž moje životní krédo. Dělat lidi šťastnými aspoň na chvilku....páč si to většinou pak zase všichni poserou.

Savana

Vážení přátelé, NE! - Šulini se nečtou  šulini, protože to nejsou žádní šulini, ale"šulíny", což je vylepšená verze panini. Takže se dámy můžete okamžitě s gustem zakousnout, ha ha. Zpočátku se to sice může zdáti poněkud sušší, šunka a tak, nicméně zakrátko lze natrefit i na vynikající domácí majonézu. ;-)))

Mno, konec mastivých legrácek, koncert byl vynikající. A když říkám vynikající, čím tedy vynikal? Postupně si to rozeBEEReme.

Míra Imrich sice lehl, leč to se stává i v tvrdších rodinách. Tohle tedy sice moc vynikající nebylo, nicméně vynikat můžete i negativně. Prérijník Savana naštěstí nelehl, protože řečeno pivní terminologií, není to žádný pouhý ležák, Savanovič je hotový speciál! A ten je jak známo od třináctky vejš.

No když hovořím o těch třináctkách, nejsem vůbec od věci: krásných mladých holek bylo v rámci koncertinooo supoeriosooo fakt docela dost a jedna hezčí jak druhá, třetí jak čtvrtá a pátá nejhezčí. Jak by řekl Aleš Brichta – holky krásný že bys řval, zrovna běžel karneval, a každej jásal jen! Tož dál, dál se ptej, co se vlastně všechno v pátek dělo. No dělo se dělo. A to dělo vystřelilo a střílelo pak furt. 

Jednou jedinkrát jsem zavtipkoval na téma, že Stejšn je jediná kapela, s níž Savana dokázal natočit více než 1 desku (slovy dvě!), a dostal jsem v rámci rOZZhovoru takovýho sprďáka, že už raději mlčím, mlčím... Tož z tý druhý se hrála třeba titulní Pomotaná, jééé, Pomotaná, jééé jééé jééé, kdepak ty fajn holky jsou? No na stejdži určitě ne, v hledišti však hafo. 

A propos, nejkrásnější brněnská blondýna už není blondýna, ale je to šťavnatej blonďáček. Takový vlasový nakrátko střižený tintítko, nějakou podobnou imidž už prý kdysi měl, ukazoval mi to na fotce v Bigbítu. No z metalového hlediska vypadá opravdu příšerně, zkrátka brněnská příšera jak vrata od Špilberku; no nechtěl jsem prostě napsat chlív. 

V tu chvíli trvalo ještě mnoho dob, než vyrazíme na sever, ale to už magickým klubem rockového nezmara a nestora (a ne že ne) Martina Kopuletého hřměly moje zamilované Zvony nad městem, jež dokáží odhalit i černý vůz. Za poslední dobu jsem na poslední cestu vypravil příliš, příliš mnoho blízkých, a tak brečím i při téhle písničce. Ale každý nový den, i když je černý, má svůj nesmysl i smysl. 

Co se brigádního členstva týká, za bicími dělal tentokrát paseku starodávný Martin Krejča (užs teda dostavil tů haciendů?). Jednu z kajter drtí sympaťák Michal Ševčík, a tý jo, teď mne napadá, že Stejšn je vlastně taková jasná textilní kapela. Tedy ne proto, že zpívá moc pěkné a slušné texty, ale jen si  vemte význam těch příjmení: krejča, ševčík, a se samotným kralevicem Savanovičem šijou všichni čerti, ha ha. No ano, Ha Ha, abych nezapomněl – napravo za tlustými strunami Ha Ha Bimbi! Jééé, zas to mám Pomotaný, ty Rychlý šípy, né Ha ha Bimbi, ale Mirek Dušín, vlastně Dušan, Dušan Charlie Svoboda, mimochodem taky moc hodnej a slušnej textilní chlapec, už od pohledu – no jen se na něj podívejte (třeba v naší fotogalerce). Mimochodem, až budete v tý galerce, všimněte si, že na některých snímcích má Mistr Svoboda natolik extatický výraz, jako kdyby se právě vrátil z Tibetu. No, kdo chce kam, pomozme mu zpátky. 

A z oblasti duchovní do oblasti tělesné: když Savana vytáhne tu svoji Kládu, všechny holky tleskaj - asi proto, že jsou v tu chvíli Free. Are You Free? Nepij free, ber normálné škopék. V M13 jako vždy perfektně ošetřenej, tak si dej taky to Mééédium. 

„Savano, když je to Vítězný Září, zahraj Únor!“ Každý rok léto umírá v září, a ve „vítězným“ únoru umřelo všechno dobrý. No hlavně že vysoká se páří. Ta se páří furt, panč hovno ví vo naštěstí po letech poraženým únoru a ještě větší lejno ví aj vo jakýmkoliv září; ve kterým se nicméně páří. 

Prodavačky jsou prej na tom teďka už líp, obchoďáky jim v důsledku hospodářské zaměstnanosti zvedly platy. Ovšem Prodavačka Večerníků na tom moc dobře není, panč Brněnský Večerník už dávno nevychází. Přitom jeho dvorním fotografem byl třeba František Kressa, kterej ovšem v M13 v pátek chyběl. Zato naštěstí nechyběl jiný bravurní fotograf, chlapík Ludvík. A Mistr Savana dostal při obtěžování té prodejné (pardon, prodejní) děvy málem přes tlamu, nebýt dýky. Díky! 

Výbornej sound, barevné tryskomety a ohně jak při pálení čarodějnic, Steeeeeeejšn!!!! Teda, přátelé, chytnout na fotce ty plameny, to byl výkon jako vepř. Jednou se mi to podařilo a myslel jsem, že u toho zdechnu. No hlavně že nemám žádný popáleniny či co - tady v tý startující evropský klendře úplně stačí omrzliny :-). 

Nádherná písnička o našich cikánských spoluobčanech (nebo snad ten text More Nights o vylézajících nočních krysách chápu špatně?!?) mne vždycky dojme svým sociologickým účastenstvím. Ach, kape mi černá slza, nicméně jak praví klasik, nemusí pršet, stačí když kape. Jiný klasik pak doplňuje, že stačí kapka, už to ťapká - naši romští spoluobčané o tom myslím také cosi vědí. Rozuměno o ťapkání dávek, he he. - Jo a abych to teda jako upřesnil, ona kompozice je samozřejmě úplně o něčem jiným. 

Pod stejdží se rozjelo docela slušný „pogo“, tak krásný holky jsem už dlouho neviděl, jen škoda, že byly tak strašně mladý. Tančili jsme jako v nekrásnějších tanečních, drželi se za ruce, dělali skoro něco jako kolo kolo mlýnský (za čtyry rýnský? - za pouhých padesát kachlí vstupnýho!) a bylo nám fajn. Poněvadž o tom je život, o tom je den, o tom je okamžik: o kráse pocitu, a o té chvíli, pro kterou jsem možná přišel na svět. Možná pro tuhle chvíli...pro tuhle krásnou chvíli. Ale to se vlastně vracím k tomu našemu s Luďkem společnýmu mottu. 

Děcka, koncert skončil, to ano, ale my si to neposerem, že ne? ;-)  

Text + foto Dědek.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>