„REKLAMA“ NA ARAKAIN V ČESKÉ TELEVIZI!

„REKLAMA“ NA ARAKAIN V ČESKÉ TELEVIZI!

Na úvod se chce slovní hříčkou napsat: Firma roku? - Arakain!

Tohle je totiž docela hezká kuriozita: V rámci záznamu vyhlášení výsledků soutěže Firma roku a Živnostník roku 2021, který měl v České televizi premiéru v pátek 17. prosince 2021, totiž zazněla – psáno samozřejmě s trochou nadsázky, a tedy v uvozovkách  – „reklama“ na ARAKAIN!

Galavečer ze Žofína uváděl moderátor Jan Pokorný, jehož mám rád už celá léta, třebaže se to nezdá, poněvadž má stále dar mladistvé imidže. On byl jako mladičký moderátor u toho, když Michael Kocáb řekl v přímém přenosu, který komunisti nemohli uhlídat, v roce 1989, krátce před pádem totalitního režimu, na Děčínské kotvě onu památnou větu, že každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží. On udělal, pochopitelně již po revoluci, krásný dokument s Karlem Krylem. On udělal v televizi i rozhlasu spoustu zajímavých pořadů, a právě on je aktuálně znám v souvislosti s „rošádou“na postu šéfa zpravodajství v Českém rozhlase. 

Když začal při vyhlášení podnikatelských úspěchů hovořit o „restartu“ podnikatelů a o kontextech tohoto slova, jakožto symbolu potřebného návratu k normálu, včetně vyhledávání souvislostí zmíněného pojmu na internetu, už ve mně bylo napětí, poněvadž jsem si jakožto metalista na prvním místě samozřejmě vybavil stejnojmenné album Arakainu z roku 2009: Tak co, Honzo, řekneš to, řekneš to?, sprintovalo mi hlavou během těch pár vteřin – než to řekl. Inu, poslechněte sami v čase 1:56:

https://www.ceskatelevize.cz/porady/14388752719-firma-roku-a-zivnostnik-roku-2021/

Jinak musím k celému pořadu říct, že byl naprosto perfektně koncepčně připraven, a třebaže trval skoro hodinu a půl, vydržel jsem celou dobu a nijak jsem se nenudil (i když je fakt, že já jsem měl toho živnostníka vlastně tak trochu povinně :-).

Tři hudební vložky sice neobstaral sám Arakain, ale Bára Basiková také nebyla špatná:  

04:20 Souměrná (původem z debutu BB – nyní aktuálně v reedici; v TV pořadu odlišná verze)

45:00 Most přes minulost (z muzikálu Johanka z Arku)

1:15:20 Dreaming (z alba Slzy).

No a jelikož, pane Honzo Pokorný, ač jste mi velmi sympatický, doma album Arakainu evidentně nemáte :-), tak Vám z něj teď s dovolením něco pustíme, jako dárek za odvahu, že jste v programu České televize udělal tak trochu nečekaně „reklamu“ vynikajícímu tuzemskému metalu. 

ARAKAIN – RESTART – SKRYTÁ KAMERA (jak i po těch letech neuvěřitelně aktuální téma!):

Sestavil Dědek.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>