Nová Tublatanka již v Brně v prodeji!

Deváté řadové album bratislavské skupiny TUBLATANKA Svet v ohrození, které oficiálně vyšlo v pondělí 17. května, je již v prodeji v Brně, například na náměstí Svobody v Bontonlandu (cena 329 Kč).  CD, které bylo natáčeno od 15. února do 29. března 2010 ve studiu Babylon, přináší celkem 14 skladeb o celkové stopáži cca 60 minut:

svet-v-ohrozeni.jpg01.    Svet v ohrození (6:02)
02.    Revolúcia (4:48)
03.    Pekelný vlak (5:52)
04.    Lietam vo výškach (5:26)
05.    Svätý Grál (4:57)
06.    Zmysel lásky (4:35)
07.    Malý blázon (3:56)
08.    Stratený svet (5:39)
09.    Šlabikár IX (4:59)
10.    Môj domov (4:52)
11.    Dobrá správa (3:52)
12.    Nechaj to tak (4:05)
13.    Stres (4:16)
14.    S tebou anjel môj (4:34)

Desku, kterou otvírá majestátní šestiminutový titulní opus, natočila již tradiční novodobá sestava Tublatanky Maťo Ďurinda – sólový zpěv, elektrická a akustická kytara, klavír, Juraj Topor – basová kytara a Peter Schlosser – bicí. Oproti této „tradici“ se však s CD pojí řada zajímavostí.

Například nezanedbatelná autorská účast Maťovy manželky Mirky Ďurindové (jednu skladbu Maťovi složila, na hudbě čtyř písní se podílela a 9 songů otextovala). Dvěma texty (Šlabikár IX a Dobrá správa) přispěl též nezapomenutelný textař Tublatanky 80. let  a její tehdejší manažer Martin Sarvaš, který se k „Tuble“ textařsky vrátil na předchozím Patriotovi.  Zbytek otextoval sám lídr Maťo, hudbu k jediné písni složil basák Topor.

Leporelový 4-dílný booklet obsahuje všechny texty, a to na pozadí obrazu světové katastrofy (útok na newyorská „dvojčata“), což odpovídá náplni titulní skladby, ale v podstatě stěžejní myšlence celého alba. S touto koncepcí koresponduje rovněž upravené logo skupiny, které je vyvedeno netradičně ve smuteční černé barvě a v horní části opatřeno plameny.

Na desce účinkují i zajímaví hosté, například Symbolický orchester ve skladbě Môj domov anebo foukací harmonika dalšího člena z rodu Ďurindů, Jána „Mišo“ Ďurindy v překvapivé kompozici Šlabikár IX (kombinace nekompromisního „motörheadovského“ úvodu s harmonikovým jamem).  Sám lídr Maťo, jak uvedeno již výše, hraje například též na klavír, stejně jako „včera“ v Dnes.

Vydání aktuálního kotoučku (vydavatel EMI Czech Republic – Monitor Slovakia) by mělo podpořit velké podzimní turné.

Podrobnější informace o této desce očekávejte v brzké recenzi našeho webu.

Bonusaktuální odkaz

Tublatanka

 

 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>