Nová řadovka po patnácti letech!

Nové album brněnské hard rockové skupiny KERN je konečně na světě! Kdo nevěří, ať čte velmi pozorně. CD s názvem Hrnu to k tobě vyšlo právě v těchto dnech a pokřtěno bylo na Rockfestu Pohořelice v sobotu 18. 6. 2016, kdy kmotrem se stal Aleš Brichta a jako host se křtu zúčastnil autor několika textů, bubeník a člen skupiny Titanic Slávek Fric.

Jak známo, živáky se do řadovek nepočítají, takže „pomíjejíc“ CD Kdo s koho z roku 2004, představuje aktuálně vydaný kotouček cd.jpgprvní řadové (studiové) album kapely od roku 2001, kdy vyšla atypická Síla zvyku. Tj. jedná se o novou řadovku Kernu po 15 letech!  

Cédéčko bylo nahráno v této sestavě:

Michal Konečný - zpěv
Antonín Tony Vodička – sólová kytara
Sláva Karásek – kytara
Roman Kupčík – basová kytara
Karel Karlos Vodička – bicí nástroje.

CD obsahuje 10 skladeb a jako bonus videoklip k titulní písni, který byl natočen koncem loňského roku na úspěšném koncertě v Babicích u Rosic. Celkový tracklist kotoučku, jehož stopáž činí  cca 35 minut (bez videa), je následující:

1.    Intro
2.    Hrnu to k tobě
3.    Demolition man
4.    Hlas
5.    Nejlepší ženský
6.    Moje prohry
7.    BANG!
8.    Tvá síť
9.    Hladíš mě do krve
10.    Na doživotí
11.    BONUS – video: Hrnu to k tobě

Jak vidno z názvů skladeb, album zahrnuje též předělávky dvou starších věcí.

Píseň Hlas pochází z LP ...od narození z roku 1990, kteréžto album nevyšlo nikdy oficiálně na CD, pouze na vinylech a kazetách. Hlas byl již pravidelně hrán na koncertech kapely, a to už s dřívějším zpěvákem Pavlem Vackem. Dalším zajímavým archeologickým nálezem jsou ultrastarý Nejlepší ženský, písnička z 80. let minulého století, která zatím vyšla pouze na CD Demo 84-5 a na živáku Na Rosničce 1986, na skutečně oficiálním nosiči však dosud nikoliv; rovněž k tomuto songu se však nová sestava Kernu již na svých koncertech vrátila.  

Nahrávka byla pořízena ve známém studiu Šopa za účasti zvukového mistra Standy Valáška. Tři texty složil pro kapelu Slávek Fric (2, 3, 7). Zajímavostí je určitě právě skladba č. 7, totiž BANG!, která se jako jedna z novinek původně jmenovala Nemá o mě zájem, a takto byla prezentována i na vystoupeních, leč následně se Kern rozhodl ji přetextovat.

CD obsahuje 8-stránkový, plakátovým způsobem rozkládací booklet se všemi texty. Album bylo vydáno vlastním nákladem, majitelem autorským práv je Kern (2016), držitelem práv výkonných umělců značka Mastervolume (2016). Samotnou kapelou je CD šířeno za solidní cenu 200 Kč.

Veškeré bližší informace sledujte prosím průběžně na oficiálním webu skupiny kern-remember.com. Současně sdělujeme, že náš web Metal-Line chystá již velmi brzy recenzi tohoto alba.

METAL-LINE.

kern_cl.jpg

 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>