Dědkovy krámy

Dědkovy krámy

Brněnský hudební bazary mám docela obšancovaný – prostě jako že u mne mají občasto šanci. Bazárek letitého pana Krejčího v prvém patře na Kobližné je jasnej, galerka v Alfa pasáži má svůj blackvinylrecords, kde ovšem dostanete i CD a kazety, na Josefské jsem už taky koupil zajímavý věci. Bohužel zanikl Kapucíňák (později na Masaryčce) a Hudební krám z pasáže Typos se začal soustředit vesměs na komiksy. 

Oproti tomu jsem objevil krámek, o němž jsem léta nevěděl: ulice Kotlářská, číslo orientační 34. Ve vzduchu je napětí, protože tudy vedou trolejbusové troleje. A vevnitř je také napětí, protože Tě to vede k hudbě. 

Skoro naproti trolejbusové zastávce, plno báječných desek (a taky třeba kazet), obchůdek je barevně ilustrovaný krabicemi s deskami vytaženými ven, zdoláte pár schůdků a jste v ráji. Pan majitel je uvěřitelně příjemný chlapík, s nímž o muzice pokecáte a hnedle se rádi máte. Je sice popíkář, ale není to všechno vlastně jenom POPulární hudba?!?

Tolik nádherných vinylů dekádovitě rozčleněných, velké desky, ale i singly, třeba Uriah Heep, Kern nebo PVO (přikázaný to dobový název pro Psí vojáky), ceny SP podle barev štítků, všechno má svou hodnotu a svůj řád. Svůj Měsíční řád. 

Holky, vy mi to asi nebudete věřit, ale já mám tak strašně rád ty svoje krámy! 

Napsal Dědek.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>