Bajka o mlsném tygrovi

Bajka o mlsném tygrovi

Poznámka:

Případná shoda s baskytaristou a vokalistou, bývalým členem Kernu a současným členem Albandu, panem Liborem Tygrem Machatou, je samozřejmě čistě náhodná.

Milé hudební děti,

v tomto případě se nedá říct, že v Brně žil byl mlsný tygr (dále též jen Tygr). A nedá se povědět ani to, že v Brně žil pil; on totiž v Brně stále žije a pije. Ne ne ne, nenajdete jej v zoologické zahradě - protože on není nebezpečný - ale ve volném (prvně jsem napsal vilném) výběhu.

Je to tygr velice mlsný; ani ne tak z hlediska jídla - Tygr sežere celkem všechno, za předpokladu, že se nenachází ve veganské či vegetariánské jídelně, či jiné podobné souchotinářské potvoře, anebo že se jídlo nepodobá krupičné nakaši.

Na druhou stranu nutno čestně podotknout, že ačkoli není v žádném případku býložravý, tak „lidé, které jsou různé“, nežere. Pravda, jisté lidi sice žere, ale rozhodně je nekonzumuje. Protože Tygr není konzument, Tygr je - gurmán. Anebo GURUmňam?

Na co ovšem před ním pozor, ó velký, moc velký převeliký pozor, jsou moky všeho kvalitního druhu, ó jé. Vidí-li Tygr jakýkoliv tvar připomínající vinnou láhev, je též on sám vinen. Vlastně nevinen, poněvadž si může říct, že to je „Silnější než já“ a že „To jsme my“. A nedejmetalovýbože, když potká SEXtánku Marjánku...to se pak veškeré možné bakchanálie mění v orgie a zpět, až musí přijet CI5.

Klasickým zpravodajským příkladem byl srpnový křest CD Albandu Reziduum - chilližto zbytek. Tygr v žádném případě nečekal na nějaký zbytek, ba naopak - mrštnou silou svého těla (zejména však svého mrštného chřtánu), s chtivostí žíznivé šelmy, se v pódiové vřavě tisíců těl okamžitě mlsně ocitl hned vedle Honzy Toužimského, lépe však řečeno hned vedle hrdla lahve, již Toužim v pařátech svých nes'. I nelze jakkoliv zpochybnit tvrzení toto, neb fotografie zde připojená jasně dokumentuje naprosto slastný Tygrův výraz již při pouhém nalévání (sic!).

Další informace pochází z mnohem starší blanenské Kuglerovy Koruny, z fáze nikolivěk ještě koncertní, alébrž jakéhosi preludia, kdy Tygr se sklenkou vína preludoval tak vydatně, že i přes chvilkovou ztrátu rovnováhy židličky včetně sebe, dokázal vše bryskně vyrovnat natolik, že nemusel následně vyrovnávat škody na Víťových bicích, do jejichž blan by jinak jistojistě upad’. Tygr by sice možná určité blány rád, ale s Víťou to zřejmě nemá nic společného...

A propos, tohle zvládnutí rovnováhy označují někteří brněnští jedinci za inspiraci pro pozdější Kronkův verš „hledáme rovnováhu pro každý pád“ (song Přitažlivost – z hlediska Tygra myšleno asi jako přitažlivost zemská).

Jiný, ještě uzrálejší corpus delicti, vpravdě rosničkový – píše se rok 1986, doba uvolněného socialismu, bary existují, ovšem jak známo povětšinou ve sklepech (viz třeba Bolero pod Sputnikem). V této době Kern odehrává svůj historický koncert v amfiteátru na Rosničce v brněnských „Žabinách“, a ještě dávno netuší, že z dochované nahrávky udělá o X let později Jirka Donné živé CD.

Něco ovšem zřejmě tuší Tygr, in concreto cosi o těch barech v podzemí, pročež se legendárně propadá pódiem, nicméně údajně nepřestává hrát! Uštěpační jazykové vysvětlují jeho nezlomnou kost i chuť hrát tím, že se zřejmě skutečně „trefil“...

Milé hudební děti,

bajka nemá být dlouhá, a proto již končím. Avšak bajka má mít svoje ponaučení, a tu já Vám samozřejmě neodepřu, jenom ji ještě proložím jiným „tygrem“, tygrem Karlem Krylem a jeho Ukolébavkou: „Odrosteš sunaru / usedneš u baru / u trochu jiné sklenky.“

Vězte tedy, že až usednete u oné „trochu jiné sklenky“, že se máte vždycky v životě držet Tygra.

Protože Tygr je blízko moku, a mok je blízko Tygra. A budete-li Vy blízko Tygra, budete mít jistotu, že budete blízko moku. J

Mějte se fajn, Tygr i Vy, tady Dědek.

P.S.: Mimochodem, víte, že „Tygra do ZOO“ přijali, když byl v podroušeném stavu? A že se pak za ta léta ukázal jako jeden z nejschopnějších tygrů?

A víte, co z toho plyne? – Zásadně na výběrová řízení nechoďte střízliví!!! ;-)

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>