16.01. 2016 - Danger, Kronek Alband - Brno, Metro Music Bar

Ó, J.A.K. SQOSTNÝ VECHEEREK!

aneb

SOBOTNÍ EXPLOZE V METRU:
K útoku se přihlásila nevládní organizace Al-Band.

Report / Kronek Alband + Danger / sobota 16. ledna 2016, od 20:30 h. / Brno, Metro Music Bar

Blíží se noc. A barometr klesá. Raděj se připrav na krušnou noc.

I těmito slovy z metropole České republiky se dá popsat doutnající atmosféra na brněnském bojišti  – atmosféra před bouří. Atmosféra před bojem. Bitevní pole připraveno, relativní ticho, jen zmatený img_4427.jpgšepot zúčastněných. Občas nějaký pohyb. Nevyzpytatelný pohyb. Šelest ticha a šelest slov. Šelest srdce, šelest duše. Šelest strachu?  

Očekává se útok dosud ne zcela prolustrované organizace s krycím názvem Danger. Jsou vycvičeni speciálně pro boj ve skalách (on the rocks), ale bohužel i jinde. Tajné složky si nad ní dosud lámou hlavu, nic není příliš jasné. Jaké má úmysly, jaké cíle, čeho chce vlastně dosáhnout? Jediné, co se ví, že odpovídají svému pojmenování:  jsou velmi nebezpeční. A že svoje kořeny mají v České republice a v Českých Budějovicích. Ale kudy, jak a proč útočí, to nikdo zatím neví.

A to i paradoxně přesto, že tajné informační služby o nich mají kusé informace již z předchozího roku.

Bojové pole ztrácí pevnou půdu pod nohama, už to všechno začíná! Akce s názvem Vlčí lady je operací, po níž se příliš nedá odhadnout, co bude následovat. Řada zběsilých ataků, boj se přelévá, je to prostě Divnosvět.

Ozývají se výkřiky civilistů, nikdo neví cesty ven, cesty z onoho zběsilého řádění, úderů ran, randálu a křiku, nikdo nezná Cestu z popela. Odhalen prominentní agent J. T., krycí jméno „Toužim“, z organizace Arakain, který sice není přítomen, ale dle dříve zadaných příkazů vše řídí na dálku.

Běsnění se pomalu chystá ke konci, na inkriminovaném místě zůstává jen Masa kus. Všichni přeživší jenom přemýšlejí, jestli vlastně udeřilo nebo neudeřilo Naše poslední ráno.

Klid, opět klid. Všichni přebyvší vědí, že je to jenom klid dočasný. Vzduch se tetelí strachem o všechno. Jak to dopadne, proboha J.A.K.?

Netrvá to dlouho a začíná nálet. Postupně nálet Let let. Neúprosná palba svrchu, neúprosná kanonáda, neúprosně ovládaný prostor života. První šílené zásahy, první bomby na tělo, první jdoucí Na sál. První klepání na nebeskou bránu.

Vzdušné síly hrají v této operaci nezanedbatelnou roli. Vzdušný prostor ovládá velitel operace Eagle Scout, atmosféra houstne a do prdele kdo ví, co bude dál. Ta výška je šílená, blízkost šílená, ty jsi tam někde nahoře a kdosi tady dole.

Padají těla. Přitažlivost.

Padají bomby a ty víš, že jestli nebudeš mít štěstí, že z tebe Zbude jenom půl. A každýmu to bude za pár let jedno, že se to stalo a že už nejsi, co jsi býval, a jestli vůbec jsi. Tvoje lepší já nikdy nenajdou, v troskách toho města,img_4448.jpg v troskách těch, kteří měli to (ne)štěstí, že TAM zrovna byli, v troskách životů a v troskách duší. Drážďany.

Dráždí každý útok, všechno se jakoby boří, ale i vše zbořené lze postavit. Ideje jsou krásné, jenomže tě na prach rozmetá Exploze. Ta poslední bomba, ta neuvěřitelně nečekaná, dopadá úplně nejpřesněji, a ačkoliv sama nemůže mluvit, kříčí že tě na prach rozmetá a jen ta noc jí odolá. Exploze snů, ta tiše vyčkává, je blízko její chvíle zlá.

Ten „válečný“ Večírek, ten zcela nový operační plán největšího velitele celé akce, pana Jaroslava Alberta Kronka, skončil jednoznačným vítězstvím. Nepřátelé byli poraženi, a to i díky účasti spřátelených armád, za všechny prosím jmenujme generála Hlaváčka z odvážné organizace Hlaholim, i jeho ženu, nezlomnou „válečnou“ reportérku Janu Hlaváčkovou; též frontového bojovníka, bojovníka z první linie z nevládní organizace Kern Michala Konečného, stejně jako šedou krásnou eminenci, agentku Mata Hari Zdeňku Kotačkovou, o přítomnosti nejmenovaného bojovníka z agresívní formace Symphonity ani nemluvě. Nezávislá pozorovatelka Pavla Horňáková z frakce Loretta přihlíží.

Atmosféra celé vřavy je prakticky nepopsatelná. Albert řval jako zamlada a možná ještě líp (byla to prostě bomba). Večírek byl rozjetej tank. Hořelo všude, i blízko nás, třebaže v onen „sabbath“ ještě bez Blízko nás.

Manévrujem, vesmír to tak chtěl.  

Text + foto Dědek.

Zpráva z tisku: K útoku v rámci sobotní exploze v brněnském Metru se přihlásila nevládní organizace Al-Band. Atmosféra v místě je napjatá. Pro veškeré další aktuální informace sledujte prosím náš web.

Poznámka: V závěru článku použity citace z písně Večírek, autor Mirek Horňák / Jaroslav Albert Kronek, interpret: Kronek Alband, 2016.

 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>